Invajo - Events tool
Plats
Chalmers Konferens, lokal RunAn
Datum
29 november 2019
Tid
09:00 - 12:00

Klimatförmiddag inför COP 25 i Madrid

Äntligen dags igen! Varmt välkommen till en favorit i repris - en förmiddag ägnad åt det årliga klimatmötet, i år COP25 som alltså ska hållas i Madrid i december. Obs! Kostnadsfritt!

Vi lever i spännande tider där klimatförändringen står i ständigt fokus mycket tack vare vår egen Greta Thunberg - tjejen med fler följare än världens ledare, hon som faktiskt kunde förändra världen. Årets klimatmöte närmar sig och liksom förra året bjuder vi därmed in till en förmiddag med klimatfrågorna i fokus. Madrid står värd men vi möts som vanligt på Chalmers, Göteborg. 

Vi presenterar stolt en urstark laguppställning: Katarina Graffman, Anders Wijkman och Björn Wiman.  


Katarina Graffman, filosofie doktor i kulturantropologi med fokus på konsumtion och konsumtionskultur Är människan som art oförmögen att tänka och handla långsiktigt i vardagen? Och om vi människor ska ändra beteende, vad behöver vi då lära oss om människan? Genom att förstå konsumtionskulturen och den sociala rollen som konsumtion spelar för människor kan vi bättre förstå varför människor inte agerar på all den information och fakta som finns idag om klimatförändringar. Katarina belyser vikten av att förstå människors faktiska beteenden; att inte nöja sig med att tro på vad människor säger – utan studera vad de gör.
Katarina kom nyligen ut med boken: Vi är vad vi köper: konsumtionskulturen är här för att stanna.        
Anders Wijkman, debattör och författare Anders går från ord till handling och serverar en efterlängtad handlingsplan på tio punkter. Dem hittar du i boken The Club of Rome – Climate Emergency Plan. Är det nu vi äntligen får höra uppföljaren till talet "I have a dream"? I have a plan! 
Björn Wiman, Kulturchef Dagens Nyheter Björn är krönikören som ägnar alla sina spaltmeter åt klimathotet. Vi vågar lova att han bjuder på allvar, handlingskraft och inspirerande optimism! Även Björn skriver bok: Sent på jorden: 33 tankar om världens största nyhet.

Det blir även politiker, studenter och inte minst företag - som gör skillnad för klimatet varje dag.

Vad väntar du på? Boka din plats redan nu. Vi har valt den största lokalen RunAn men intresset är rekordstort så vänta inte. Vi ses 29 november! 

Tid: Fredag 29 november, 2019 kl 09.00 – kl 12.00, därefter mingel kring lunchsmörgås.
Från kl 8.30 serverar vi kaffe i Volvofoajen.

Plats: Chalmers Konferens, Chalmersplatsen 1. Lokal: RunAn (en trappa upp) Obs! Klimatförmiddagen är kostnadsfri.

Program:
08.30 – Kaffe serveras i Volvofoajen. 
09:00 – Inledning, välkomna: Johanneberg Science Park, Chalmers Industriteknik och Ekocentrum/Fores
09:05Katarina Graffman – Konsumtionskulturens tvingande logik; Varför gör vi inte som vi säger?  
09:35 – Fores klimatpass med politiker, akademiker, företagare och studenter 
10:30 – Kaffe
10:50 – Goda exempel: 3-4 innovatörer inkl fem minuter om klimatkompensation med South Pole Group 
11:05Simon Boerenbeker Klan: Jag är 18 men vill jag bli vuxen? (ej bekräftad)
11:15Anders Wijkman debattör och författare – I have a plan!
               Björn Wiman
kulturchef på DN: Klimatkrisen – världens största nyhet!
11:55 – Summering och avslutning
12.00 – Lunchsmörgås, mingel och minimässa med dagens deltagare i entréhallen
Senast 13.00 – Avslutning

Praktisk information:
Tag spårvagn till Chalmersplatsen eller cykla med Styr & Ställ. Obs! Klimatförmiddagen är kostnadsfri.
Arrangörer:
Chalmers Industriteknik, Johanneberg Science ParkEkocentrum och Fores Väst samt i samarbete med Industriell Dynamik och Enterprise Europe Network, samt alla dagens gäster på scenen.
Inom Industriell Dynamik har vi i uppdrag från Västra Götalandsregionen att bidra till små och medelstora företags hållbara tillväxt.
Vi är dina vänner, guider och coacher. Varje dag.

PS. Grattis till dig och oss som lever i en tid med Greta och där vi kan göra skillnad - på riktigt. Vi ses den 29 november på Chalmers. Då kör vi årets sista och viktigaste seminarium.

#HowDareYou #ClimateChange #Greta #ClimateStrike #FridaysForFuture #FFF #Strike4Youth #ClimateEmergency #YouthStrike4Climate #ActNow #YouGoGreta #slowtravel #COP25 #ActOnClimate #ClimateAction  

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Klimatförmiddag inför COP 25
26 nov 2019 (23:59)
0
Johanneberg Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Johanneberg Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Johanneberg Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.