Detta event har redan ägt rum!

Upplevelseindustrin möter ...

Arrangör
Xperience Next, Lindholmen Science Park
Plats
Visual Arena, Lindholmen Science Park
Datum
4 oktober 2022
Tid
09:00 - 11:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Självkörande fordon möter Upplevelseindustrin. Vill du haka på? 
Xperience Next, Lindholmen Science Park, 4 oktober 09.00-11.00.

Program:
09.00 Halden kommune presenterar RoboTaxi - sin satsning på självkörande fordon. 
09.20 Cevt, som är projektpartner i Halden, presenterar självkörande fordon ur sitt perspektiv. Varför satsar de på det här? 
09.40 Xperience Next ger en kort bild av transformation i upplevelseindustrin. 
10.00 Windows of opportunity? Tillsammans med deltagarna inventerar vi intressanta fokusområden. Kanske finns det beröringspunkter – något vi vill utforska tillsammans? 
10.30 Kaffe och eftersnack. 


Självkörande fordons roll i framtidens upplevelseindustri

Snabb utveckling
Utvecklingen kokar inom mobilitetsområdet. Elektrifiering, AI och geofencing tillämpas på fordon i vatten, i luften och på land. På Lindholmen rullar en serveringsrobot i matsalen och en geotaggad självkörande buss har trafikerat området under pandemin.

Ökad tillgänglighet
Besöksmål och destinationer har inte sällan utmaningar med tillgängligheten. Ibland ligger de i glesbygd med dåligt utbyggd kollektivtrafik, ibland mitt i centrum med trängsel och trafikutmaningar. Ofta kommer besökarna i stora antal vid vissa tider eller viss säsong, vilket gör trafik och parkering svårplanerad.

Dela erfarenheter - finn vägar vidare
Xperience Next är upplevelseindustrins innovationsprogram på Lindholmen Science Park. Här går olika aktörer samman för att driva transformation för ökad hållbarhet. Tisdagen den 4 oktober kan du inspireras av hur Halden kommun i Norge har tagit första steget mot en självkörande taxi.

Varmt välkommen till detta första steg framåt för utforskandet av mobilitet inom upplevelseindustrin. Anmäl dig redan idag!

Vi matchar dig med:
Jens-Petter Berget, drivande bakom projektet RoboTaxi samt chef på avdelningen för samhällsutveckling på Halden Kommun. Han berättar varför Halden utforskar autonoma fordon; hur de gör det och varför. 
Thomas Nilsson, teknikleverantör i projektet, delar CEVTs visioner för självkörande fordon. Var kommer de att användas först? Hur kan man arbeta i ett metaverse med integrerad AI så att RoboTaxi kan utöka sina tjänster och få uppdaterad väginformation?
Andra deltagare med samma intresse som du: Hur utforskar ni de självkörande fordonens betydelse i er kontext? Vilka utmaningar möter ni? 


Vi ser fram emot att träffa dig på plats, här på Lindholmen, den 4 oktober. Varmt välkommen!

default
Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.