Invajo - Events tool

Kommunkvarten - Smart water

Online
18 juni 2021
11:15 - 11:30
Lägg i kalender
Arrangör
Sweco
Boka/OSA
Plats
Online
Datum
18 juni 2021
Tid
11:15 - 11:30

Välkomna till webbinariet!

Kommunkvarten: Smart water, 18 juni kl 11.15-11.30

Inom ramen för ett Vinnovaprojekt har Sweco i samarbete med Calejo AB tagit fram en AI-modell för att visa potentialen för att minska mängden bräddningar i ett spillvattenledningsnät. Metoden utnyttjar en optimering av pumpkapaciteten hos pumpstationerna, liksom volymen i pumpsumparna.

En AI-algoritm har fått träna på historiska väder- och mätdata för att lära sig hur spillvattenledningsnätet reagerar vid ett stort antal olika regntillfällen. Genom att sätta upp ett belöningssystem som uppmuntrar händelser som är bra, och bestraffar händelser som inte leder dit man önskar, kan optimeringen hitta den bästa regleringen av systemet vid varje situation.

Välkommen till webbinariet!


Kommunkvarten vänder sig till dig som arbetar på kommunen eller är intresserad av utmaningarna och möjligheterna inom den kommunala verksamheten. Under en kvart varje fredag har du möjligheten att lyssna till en av våra experter som fördjupar sig i ett ämne, presenterar en lösning eller intervjuar någon kring ett ämne som är aktuellt eller relevant för oss inom samhällsbyggnadssektorn.

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Ja tack, jag kommer gärna
18 juni 2021 (11:40)
0
Sweco Sverige AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Sweco Sverige AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Sweco Sverige AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.