Invajo - Events tool

En tillgänglig lärmiljö, NPF i skolan - hur gör man?

Swecohuset
Drottningtorget 14, Malmö
Visa på karta
11 april 2019
13:00 - 16:00
Lägg i kalender
Arrangör
Sweco
Boka/OSA
Plats
Swecohuset
Datum
11 april 2019
Tid
13:00 - 16:00

Välkommen till ett seminarium om tillgängliga utbildningslokaler för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som exempelvis autism och ADHD upplever ofta sinnesintryck som ljud och synintryck på ett annorlunda sätt. Vad behöver man tänka på vid utformningen av skolans lokaler för att tillgodose god tillgänglighet för elever med NPF? Hur samspelar skolans organisation, pedagogik och lokaler?

Program: 

  • Kl. 13.00: Sweco hälsar välkommen.
  • Kl. 13.10: Pia Persson från Specialpedagogiska skolmyndigheten föreläser om tillgänglig lärmiljö. 
  • Kl. 13.40: Elinor Kennerö Tonner, rektor för Källbrinksskolan, föreläser om NPF-säkrad skola.
  • Kl. 14.40: Fika. Prova Myndigheten för delaktighets funktionssimulator i VR.
  • Kl. 15.00: Anna Ellingsen, arkitekt, och Charlotta Gard, landskapsarkitekt, föreläser om arkitektens roll. Jenny Ryding Garmland, arkitekt, föreläser om Designdialoger och barn. Samtliga arbetar på Sweco. 
  • kl. 16.00: Avslut. 

 

Varmt välkommen till en inspirerande eftermiddag!

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
En tillgänglig lärmiljö – NPF i skolan, hur gör man?
5 april 2019 (23:59)
0
Sweco Sverige AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Sweco Sverige AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Sweco Sverige AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.