Get people together
Plats
Historiska muséet
Datum
29 september 2022
Tid
13:00 - 17:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

VÅGA: Livsviktiga möten och relationsskapande modeller i och utanför klassrummet

Raoul Wallenberg vågade stå upp för allas lika värde trots att det innebar en stor risk. Han lämnade ett privilegierat liv för att rädda människor han aldrig träffat och som han inte inte delade varken religion, språk eller kultur med.

Varmt välkomna till Raoul Wallenberg Academys årliga lärarkonferens VÅGA!

Detta invigningsår fokuserar konferensen på våra livsviktiga relationer i och utanför klassrummet. Att våga mötas, sätta ord på svåra upplevelser och ta sig vidare även i de mest utmanande relationerna. 

 

UR INNEHÅLLET: 
Julie Lindahls morföräldrar tillhörde SS i det ockuperade Polen.
Helena Trus farmor var en av de sista överlevande från Förintelsen.

Två berättelser - en om förövarna, en om offren. Men deras upplevelser som tredje generationen efter andra världskriget skiljer sig inte lika mycket åt. Deras möte präglas av mod som vi kan inspireras av och ta vidare i vårt klassrum.

 

PROGRAM 13:00-17:00

 • Föreläsning:
  Två berättelser och att våga mötas
  Julie Lindahl och Helena Trus

 • Musik:
  Adolphson & Falk
  Specialkomponerad till Julie och Helenas berättelser

 • Interaktiv föreläsning:
  Allt går inte att förlåta men hur tar vi oss då vidare? Föreläsning och introduktion av metoden Reparativ rättvisa, att använda i ditt klassrum.
  Eva Fahlström Borg - leg. psykoterapeut & internationell utbildare av metoden: Reparativ rättvisa

 • Pandeldiskussion:
  Relationer och förebilder
  Dina och Jovan Rajs (förintelseöverlevande) 

Kostnad: Gratis men vi tar ut en sk "no-show " avgift på 500 kr (gäller ej digital närvaro)
Anmälan: Anmäl dig i formuläret längre ner, sista anmälningsdag är den 19 september 

Efter konferensen finns det möjlighet att följa med på en guidad visning i Raoul Wallenbergs fotspår. Visningen innebär en 30 minuters promenad utomhus.

 

Varmt välkomna!
Önskar Raoul Wallenberg Academy 

 

Om Raoul Wallenberg Academy

Raoul Wallenberg Academy är en insamlingsstiftelse. Med Raoul Wallenbergs gärning och ledarskap som inspiration stärker vi unga att stå upp för mänskliga rättigheter och agera med civilkurage. Genom att rusta unga lägger vi grunden för en motståndskraftig demokrati – och ett medmänskligt samhälle fritt från antisemitism och andra former av rasism.

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Jag kommer!
19 sep 2022 (23:59)
Stängd
Jag är med digitalt!
19 sep 2022 (23:59)
Stängd
Raoul Wallenberg Academy använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Raoul Wallenberg Academy. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Raoul Wallenberg Academy samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.