Invajo - Events tool

Sofia Karlsson

Slottsparken
Säbygatan 8, Landskrona
Visa på karta
13 augusti 2021
20:00 - 21:00
Lägg i kalender
Arrangör
Landskrona stad
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Slottsparken
Datum
13 augusti 2021
Tid
20:00 - 21:00

Sofia Karlsson

Fredag 13 augusti kl. 20: Sofia Karlsson

Sofia Karlsson är en unik artist, fyrfaldigt grammisbelönad med stor integritet och alltid med största fokus mot musiken. Hon spelar mest på den akustiska konsertscenen men rör sig fritt över olika genres i sin musik. Hon har bl.a. samarbetat med Stuart Duncan, världskänd countryfiddler, strängikonen Roger Tallroth, Tony Garnier och mandolinkingen Mike Marchall. Sofia har även sjungit in duetter med Svante Thuresson och Rikard Wolff. Artister som Rebecca Törnqvist och Lisa Ekdahl har skrivit musik till Sofia.

Våren 2005 förändrades saker och ting radikalt för Sofia Karlsson då hennes andra album, ”Svarta ballader”, plötsligt blev en stor succé över hela Sverige, hyllad av både kritiker och publik. ”Svarta ballader” höll sig uppe på Sverigetoppen i 54 veckor och är fortfarande topp-100 av alla album sedan 1975. Sofias tolkningar av Dan Anderssons dikter tillhör fortfarande hennes mest älskade gärningar och verkar aldrig gå ur tiden.

Denna succé följdes upp av intensivt turnerande och våren 2007 såg hennes andra soloalbum, ”Visor från vinden”, ljuset. Den resulterade i flertalet grammisar och Manifestgalans pris i kategorin ”Folk/visa”.

Fler skivsläpp har följt genom åren och med dessa även bejublade spelningar. Nu är det dags att Landskrona får ta del av hennes magi. Vi längtar!

Det finns två olika bokningsalternativ – det ena är bänkar framför scenen, det andra är anvisade picknickplatser i parken. Väljer du picknickplatser är det du som ansvarar för sittunderlag till din plats, exempelvis en filt eller brassestolar.

Klockan 18:00 uppträder fantastiska I'm Kingfisher i Slottsparken. Om ni vill börja kvällen i parken med den spelningen är det viktigt att ni bokar biljett/sittplats till den spelningen också för att säkerställa att ni får samma plats.

-----

Landskrona stad värnar om att du som besökare ska få en trygg och säker evenemangsupplevelse. 

När vi från den 1 juni återigen får möjlighet att arrangera evenemang, så vill vi göra det på ett ansvarsfullt sätt för att minska risken för smittspridning. 

Du som besökare ska känna dig trygg och kunna se fram emot ett trevligt evenemang. Vi har gjort anpassningar och förberedelser vilket bland annat innebär: 

- Evenemangsområdet är stort och erbjuder gott om plats till alla utan att trängas 
- Begränsat antal personer inne i evenemangsområdet 
- Avstånd mellan de olika bokningarna
- Anpassad information via högtalare 
- Fler evenemangsvärdar på plats 
- Vi följer noga Folkhälsomyndighetens och regeringens restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och hänvisar alltid till landskrona.se/evenemang för senast uppdaterade evenemangsinformation.