Invajo - Events tool

FOZZIE LIVE! Steget och Det Brinner

Slottsparken
Säbygatan 8, Landskrona
Visa på karta
7 augusti 2021
20:00 - 22:00
Lägg i kalender
Arrangör
Landskrona stad
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Slottsparken
Datum
7 augusti 2021
Tid
20:00 - 22:00

Fozzie Fanzine Live! Steget och Det Brinner

Lördag 7 augusti kl. 20: FOZZIE FANZINE LIVE! STEGET och DET BRINNER

Gemene man kanske inte hört talas om Fozzie Fanzine men i svenska indiepop-kretsar är tidningen en respekterad skapelse. Landskrona-bon Sara Hansby Reis har sedan tidigt 90-tal bevakat det svenska popundret och främst med lutning åt indie. Indie i alla dess former. Från elektronisk, introvert popmusik till indie som blivit mainstream.

Storheter som bob hund, Eggstone, Titiyo, The Cardigans, Marit Bergman, Popsicle och Veronica Maggio har delat spaltmeter med små källarband med stora popdrömmar, Hansby Reis har alltid rapporterat med en nyfikenhet och kärlek till indiepop-scenen och därför vill vi lyfta fram Fozzie ännu mer i rampljuset. Vi bjöd helt enkelt in Sara att boka popakter till denna Fozzie Fanzine takeover i Slottsparken! Resultatet blev en Göteborgsk kavalkad av känslospäckad indie- och discopop!

Steget är popduon från Göteborg bestående av Nils Dahl och Matilda Sjöström. Det är nu 10 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där försommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har de genomgått flera livskriser och lyssnarna har fått följa med på resan.

Det är filmiskt och känslosamt pianospel som ihop med sången blir helt unik i sitt slag. Det handlar om att se sig själv i spegeln, ta med sig sin historia och samtidigt blicka framåt. Det är inte alltid lika lätt som det verkar. Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut.

Det Brinner är soloprojektet som Matilda från Steget startade för att utmana sig själv och faktiskt göra sånt som hon drömt om men inte vågat innan. Hon började 2016 med att använda ilskan istället för uppgivenheten som driv. Det gav henne massor av energi att våga gå vidare med alla de olika slags känslouttryck hon ville använda och gav henne även modet att skapa helt andra genre-variationer i låtarna.

Om det skulle bli skämskudde eller totalhype visste hon inte då, men hon vägrade att fega ur. Hon är fortfarande här, stabilt står hon kvar samtidigt som hon fortfarande utmanar och är på väg. Det glittrar av nostalgi för de som växte upp under 80 och 90 talet men låtarna har samtidigt en stark glöd och desperation i de svenska direkta texterna. Allt detta, ihop med melodierna, gör att det känns sprillans nytt och inte minst -så otroligt på tiden.

Det började med en EP och snart är tredje albumet på väg. Självklart är det fortfarande gråtdisco vi lyssnar på. Vi är kvar på dansgolvet.

Dessutom bjuds vi på en stämningsfull inledning av Anna Maria Engbergs soloprojekt A.M.E. som blandar araktäristiska stråkarrangemang, orgeldoftande elgitarrer med elektroniska inslag och pulserande trummaskiner.

 

Det Brinner släppte hyllade albumet ”bara öppna ögon kan se” i januari 2020 och Steget släppte ny singel i samma veva. De hann precis med att ha releasefester runt om i Sverige innan pandemin drog undan mattan för hela kulturvärlden. Matilda Sjöström uttrycker det så här:

- Att nu få komma upp på scen igen och spela i Slottsparken i Landskrona är total glädje. Längtan efter den här dagen har varit så himla stor så när Sara från tidningen Fozzie ställde frågan, fanns det inga tvivel alls om svaret!

Vi vet att det är många artister som tycker att skapandet av musik och inspelandet är det roligaste men för oss är det inget snack om att det är LIVEuppträdandet som är det vackraste och viktigaste. Mötet med publiken, och samspelet sinsemellan, är som en kärlekshistoria som inte går att mäta med något annat.
Så all den kärleken som varit på paus i ett och ett halvt år ska nu ÄNTLIGEN få explodera i Landskrona den 7 augusti. Det kommer bli en kväll som alltid finns kvar i hjärtat. Det är vi övertygade om!


Det finns två olika bokningsalternativ – det ena är bänkar framför scenen, det andra är anvisade picknickplatser i parken. Väljer du picknickplatser är det du som ansvarar för sittunderlag till din plats, exempelvis en filt eller brassestolar.

Klockan 18:00 uppträder fantastiska Sousou & Maher Sissoko i Slottsparken. Om ni vill börja kvällen i parken med den spelningen är det viktigt att ni bokar biljett/sittplats till den spelningen också för att säkerställa att ni får samma plats.

-----

Landskrona stad värnar om att du som besökare ska få en trygg och säker evenemangsupplevelse. 

När vi från den 1 juni återigen får möjlighet att arrangera evenemang, så vill vi göra det på ett ansvarsfullt sätt för att minska risken för smittspridning. 

Du som besökare ska känna dig trygg och kunna se fram emot ett trevligt evenemang. Vi har gjort anpassningar och förberedelser vilket bland annat innebär: 

- Evenemangsområdet är stort och erbjuder gott om plats till alla utan att trängas 
- Begränsat antal personer inne i evenemangsområdet 
- Avstånd mellan de olika bokningarna
- Anpassad information via högtalare 
- Fler evenemangsvärdar på plats 
- Vi följer noga Folkhälsomyndighetens och regeringens restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och hänvisar alltid till landskrona.se/evenemang för senast uppdaterade evenemangsinformation.