Invajo - Events tool

Ägardirektiven – ett första steg till en extern styrelse

Online
7 april 2021
08:00 - 09:00
Lägg i kalender
Arrangör
Johanneberg Science Park
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Online
Datum
7 april 2021
Tid
08:00 - 09:00

Under en timma ger Malin Friis-Liby och Karina Lindgren bakgrund och tips på hur man som företagare kan börja formulera sina egna ägardirektiv.

Tack för din medverkan!

Här finner du:

Rapport från Tillväxtverket om ägardirektiv, 2019
Länk: Samspelet i styrelserummet – smarta drag för framtiden, bok
(Kapitel 4, Ägardirektiven inspirerar och visar vägen.)

---

Ett ägarlett bolag som växer kommer förr eller senare till ett skede i sin utveckling då det är dags att formalisera styrningen i verksamheten. Modiga och kloka ägare kan då tänka sig att släppa in extern kompetens i sin styrelse. För många kan detta steg vara ett av de svåraste, att släppa kontrollen på sitt skötebarn sitter långt inne. Men tar man sig över den tröskeln och professionaliserar styrelsearbetet med extern kompetens lägger man en stabil grund för bolagets framtid och med det ökar värdeskapandet.

Steget innan rekrytering, kan vara att formulera sina ägardirektiv. Något som underlättar, och är en förutsättning skulle vi säga, för att få en extern styrelse.

Seminariet som modereras av Johanneberg Science Park och leds av företaget Säkra Kvinnor Styrelsebalans AB riktar sig till dig som arbetar i ett mindre eller medelstort företag, SME, som du vill utveckla och se växa! Seminariet riktar sig också till dig som arbetar med företag, i affärsstödjande uppdrag.

Välkommen med din anmälan!

Tid: 8-9
Dag: Onsdag 7 april, 2021
Plats: Online. Länk till Zoom skickas till anmälda dagen före seminariet.
Arrangör: Säkra Kvinnor Styrelsebalans AB och Johanneberg Science Park. Ett samarbete inom ramen för Johanneberg Science Parks SME medlemsnätverks guldmedlemskap!

default