Get people together
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Gratistidningarna Sverige
Plats
Downtown Camper by Scandic
Datum
8 oktober 2021
Tid
10:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Välkommen till Gratistidningarnas Branschdag och Galan Årets Gratistidning fredag 8 oktober 2021

Branschdagen 2021 arrangeras  på Scandic Downtown Camper i centrala Stockholm. Dagen har utvecklats till att bli branschens självklara mötesplats där lokala tidningar från hela  Sverige möts med leverantörer och partners. Tjänster presenteras, affärer initieras och kontakter tas och utvecklas. 
 

Vi kommer också att inreda mässan och alla ”montrar” med utställningen av alla bidrag på ett effektivare sätt för att skapa mer kontaktyta mellan besökare och partner. 


Vi har samlat några grymma föredragshållare som kommer fylla publiken med ny kunskap för att utvecklas i branschen. Tex Erik Halkjaer från reportar utan gränser om vikten av lokal journalistik, Kulturministern är inbjuden och Christian von Essen från podden "Heja Framtiden" kommer att tala om om vilka trender som han ser efter pandemin som skapar möjligheter för lokala gratistidningar. Sprintad kommer och berättar om deras arbete med den regionala och nationella försäljningen för gratistidningar. Ytterligare namn kommer att adderas och vi väntar svar från hjärnforskaren Anders Hansen med flera. Kort och gott ett rejält matnyttigt program för alla tidningar


Dagen avslutas med galamiddag där höjdpunkten är den prestigefulla utdelningen av Årets gratistidning! Som partner kan ni vara med och dela ut priser på kvällen. Utveckling pågår - Kampen hårdnar...

 
COVID-19 vi kommer såklart att arrangera branschdagen med respekt för avstånd, och vidta alla åtgärder vi kan för att minska eventuell smittorisk. (Om smittspridning utvecklas i landet KAN vi komma att kräva vaccinationsbevis eller Covidtest för att få delta). 
Gratistidningarna - ”Sveriges nya lokaltidningar”
Årets branschdag blir förmodligen en av de viktigaste vi arrangerat. Lokala Gratistidningar spelar en viktigare roll än någonsin och har äntligen efter många år av hårt arbete "accepterats" av politiken som den viktiga kanal för lokala nyheter och lokal demokrati den är. Det stundar ett valår och inför detta kommer den lokala journalistiken i gratistidningar som blir tillgänglig för alla vara en väldigt viktig spelare.
Årets branschdag fokuserar på denna nya "spelplan" med möjligheter för Gratistidningarna och den lokala journalistiken. Vi kommer att behandla lokal och regional annonsförsäljning, hur förändras den lokala handeln efter pandemin? Vi kommer att tala om nya intäktskällor och framförallt utveckling av ännu bättre lokala tidningar.
Vi kommer även att prata om de olika mediestödens utformning, möjligheter och fallgropar.
Det är redan nu många gratistidningar som fått stöd, fler skulle kunna få och ytterligare fler skulle kunna satsa lite mer på lokalt redaktionellt innehåll för att kvalificera sig för stöd.
 
Vi kommer att ha några grymma föredragshållare och som skall ge er bra och nyttig inspiration för att skapa framtidens lokala tidningar!
Nätverkandet med andra branschkollegor är en av de viktigaste bitarna på branschdagen. Där generösa kollegor delar med sig av sina idéer och sina framgångar. Dessa är lätta att ta med hem och implementera på den egna tidningen.
Vi kommer att hålla en middag på kvällen och en prisutdelning såklart. 
 
Vi ses i Stockholm den 8-9 oktober 2021!

default
Gratistidningarna använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Gratistidningarna. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Gratistidningarna samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.