Opprett event for gratis

Marie Bergby Handeland: Kirkedanseren (The Church Dancer)

Grønland kirke
Grønlandsleiret 34, Oslo
Vis på kart
29 august - 20 november 2020
Tidssone: Stockholm, GMT+02.00
Arrangør
Black Box teater
Påmelding
Dette arrangementet har allerede funnet sted.
Sted
Grønland kirke
Dato
29 august - 20 november 2020
Tid
Tidssone: Stockholm, GMT+02.00

Marie Bergby Handeland: Kirkedanseren (The Church Dancer)

Premiere

«Jeg er altså ganske begeistra. Jeg synes det skal være lov til å skjelve mye mer på hendene i offentligheten.» – Norsk Shakespearetidsskrift om Forfatterbevegelsen

Kirkedanseren er et verk der én og én publikummer booker seg tid i et kirkerom for å danse uten tilskuere. Dansen akkompagneres av en organist som spiller med ryggen til. Kirkedanseren vil gi hver av oss mulighet til å være hovedperson. Foruten vår egen dåp, eget bryllup, og kanskje særlig egen begravelse, står vi sjelden ut som enkeltmennesker og hovedpersoner i kirkerommet. Det er i det hele tatt sjelden man er i et kirkerom alene, og enda sjeldnere at man står fri til å slippe hemninger og utfolde oss der fysisk. 

Alle slags bevegelser og måter å danse på er velkomne i Kirkedanseren, og man kan også bare sitte, stå, gå rundt, riste løs, svaie til orgeltonene eller legge seg ned. Det er åpent for alle å være kirkedanser, være seg troende eller ikke, og uavhengig av religiøs og kulturell tilhørighet.  

Høsten 2020 vil Kirkedanseren foregå én gang i uken i Grønland Kirke. Kantor Olav Rune Bastrup vil ved ankomst la deg velge mellom tre ulike stemningsforløp for orgelmusikken.  Kirka er en av Oslos største og omtales ofte som østkantens katedral.

VIKTIG INFORMASJON! Har du booket deg plass, men er hindret fra å komme? Vennligst husk å booke deg av i tide! Vi har aktivert en venteliste, slik at andre få mulighet til å se forestillingen dersom du ikke kan. Husk at en gratisbillett like fullt er en billett! :-)


Presse:

«Forfatterbevegelsen hviler, slik jeg ser det, på en tydelig demokratisk tanke. En tanke om at den sceniske dansen skal tilkomme flere enn de som har valgt den som sin levevei. Forfatterbevegelsen åpner dansen for flere og flere for dansen – både ved å gjøre seks forfattere til dansekunstnere og ved å gi et større publikum en inngang til å se og oppleve dans.» –  Dansekritikerprisens jurie om Forfatterbevegelsen