Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
AI Sweden
Plats
Online
Datum
24 april 2023
Tid
13:00 - 15:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Frågorna som guidar er till nya (AI-)idéer

Med artificiell intelligens får vi en helt ny verktygslåda att använda för verksamhetsutveckling. Oavsett om det handlar om att lösa gamla problem eller fånga helt nya möjligheter kan AI många gånger erbjuda helt nya lösningar. Men hur tar man sig från ett behov som finns till en konkret idé om hur det ska lösas?

I ett webbinarium den 24 april, 13-15, får du och dina kollegor möjlighet att hitta svaret på den frågan – genom att ställa några andra frågor till er själva.

Pontus Wärnestål, biträdande professor med fokus på digital tjänsteinnovation vid Högskolan i Halmstad, och Anna Petersson, innovationschef på innovationsarenan HighFive, har tillsammans utvecklat en process för idégenerering inom ramen för AI. I ett webbinarium som arrangeras i samverkan med AI Sweden och Vinnovas projekt Kraftsamling för artificiell intelligens i kommuner och civilsamhälle, kommer de guida deltagarna genom en komprimerad version av den processen.

Målgruppen är landets kommuner och organisationer i civilsamhället. Som deltagare behöver du inte vara insatt i AI som teknik – det viktigaste är att du är intresserad. Syftet är att visa hur en organisation kan arbeta med idégenerering genom att svara på ett antal frågor som handlar om behov och möjligheter. Kanske kommer några av deltagarna komma hela vägen fram, till en ny konkret idé. Men alla kommer lämna med nya tankar om hur en idéprocess kan se ut.

Störst utväxling på webbinariet får du om du anmäler dig tillsammans med en eller flera kollegor. Men det går också att följa det på egen hand.

Webbinariet är kostnadsfritt.

Välkomna!

 

 

Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.